Taal wijzigen
Sidebar content Main content

Startpagina

Introductie
Welkom bij de online bibliotheekcatalogus van het Eye Filmmuseum. Hierin staan alle materialen beschreven die je kunt inzien tijdens een bezoek aan de Eye Study.
  • 30.000 boeken, jaarverslagen en festivalcatalogi in verschillende talen. Dit zijn voornamelijk Nederlands- en Engelstalige publicaties, maar ook Frans- en Duitstalige boeken zijn ruim vertegenwoordigd.
  • 2450 dvd's, waaronder uitgaven van Eye Filmmuseum en andere archieven.
  • 1900 tijdschrifttitels (vanaf 1850), waaronder 48 lopende abonnementen.
  • Het knipselarchief bevat ruim 250.000 knipsels uit voornamelijk Nederlandse dagbladen. Deze zijn digitaal beschikbaar in de Eye Study.
  • Digitale items, zoals nieuwsbrieven en weekladders, digitale artikelen en seriële uitgaven.
Raadpleging
Alle items uit de catalogus zijn te raadplegen in de Eye Study. De openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 - 16.00 uur, behalve op feestdagen. De Eye Study leent geen materialen uit. Digitale documenten en knipsels zijn voor een klein deel, indien auteursrechtvrij, ook thuis te raadplegen.
Films, foto’s, affiches en archiefinventarissen zijn doorzoekbaar via de catalogus Collection Eye. Een groot deel van het digitale materiaal is dit in de Eye Study te bekijken.
Selectie reserveren
Collectiematerialen kunnen ter plekke aangevraagd worden in de Eye Study. Desgewenst kun je items van tevoren aanvragen. Maak daarvoor een selectie in catalogus en vraag deze aan via de knop Reserveren, dan ligt het klaar als je komt. Reserveer altijd voor je bezoek een werkplek.
Werkplek reserveren
Wil je alleen een werkplek reserveren? Klik dan hier.
Zoekhulp
Klik hier om de online zoekhulp te raadplegen. Voor vragen kun je terecht bij onze informatiespecialisten in de Eye Study of een mail sturen naar eyestudy@eyefilm.nl.
AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.